Dziwne Hello World(y)
Ostatnio zmodyfikowano 2009-05-04 17:11
WunM Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Dziwne Hello World(y) » 2009-04-24 12:30:21 Pierwszy program jaki się pisze to zazwyczaj "Hello World" Nie lubie takich programów ;) ponieważciągle ten sam tekst pojawia się na monitorze. Zawsze mozna polubić, utrudniając sobie w jakiś sposób zadanie. Ja skodziłem coś takiego dla rozrywki: #include <cstdlib> #include <iostream> using namespace std; int x = 0; char c; void up() { x++; } void down() { x--; } void shw() { c = x; cout << c; } void shw_x() { cout << x; } void zero() { x = 0; }
int main( int argc, char * argv[] ) { for( int y = 0; y < 72; y++ ) { up(); } shw(); zero(); for( int y = 0; y < 101; y++ ) { up(); } shw(); zero(); for( int y = 0; y < 108; y++ ) { up(); } shw(); shw(); zero(); for( int y = 0; y < 111; y++ ) { up(); } shw(); zero(); for( int y = 0; y < 32; y++ ) { up(); } shw(); zero(); for( int y = 0; y < 87; y++ ) { up(); } shw(); zero(); for( int y = 0; y < 111; y++ ) { up(); } shw(); zero(); for( int y = 0; y < 114; y++ ) { up(); } shw(); zero(); for( int y = 0; y < 108; y++ ) { up(); } shw(); zero(); for( int y = 0; y < 100; y++ ) { up(); } shw(); zero(); for( int y = 0; y < 33; y++ ) { up(); } shw(); zero(); for( int y = 0; y < 20; y++ ) { for( int i = 0; i < 32; i++ ) up(); shw(); zero(); } system( "PAUSE" ); return EXIT_SUCCESS; } Jak chcecie to dawajcie swoje Hello world ;) |
|
Proxym |
» 2009-04-24 14:35:07 Muszę skrytykować, temat bez sensu. Po co pisać jakiś hell... i poświęcać czas na jakieś nie użyteczne aplikacje. Po prostu głupoty!
|
|
GoldWolf |
» 2009-04-24 16:51:47 Może nie do końca, ćwiczenie nie jest złe jednak dla początkujących tylko i wyłącznie. Nie łam się tylko wymyśl coś ciekawszego, napisanie dwóch wyrazów na konsoli to wyłącznie początkującym może sprawić problem. |
|
Proxym |
» 2009-04-24 21:02:09 Wymyśliłem :P . Muszę napisać Gre w Pascalu na zaliczenie ;/ (w tym badziewnym tyrbie 13h), więc wymyśliłem że napiszę ją z użyciem SDLa,a z wraperem trochę dziwnie się pracuje, ale to nie forum na takie dziwolągi (moja praca na programowanie). |
|
GoldWolf |
» 2009-04-25 06:36:07 więc wymyśliłem że napiszę ją z użyciem SDLa,a z wraperem trochę dziwnie się pracujeTo raczej nie miejsce na takie dywagacje.
Do autora, możesz zamknąć ten temat z dwóch względów: 1. Sam robiłem proste zadania i raczej się to nie przyjęło. 2. Za proste to zadanie dla ludzi, którzy ew mogli by się tym zająć. Myślę, iż temat można zamknąć. |
|
GoldWolf |
» 2009-05-04 17:11:04 Temat się nie przyjął, close(). |
|
« 1 » |