[Visual C++] Alfabetyczne układanie nazw zmiennych/metod/funkcji w kodzie - czy jest taka funkcja tego środowiska?
Ostatnio zmodyfikowano 2012-11-04 21:24
cyklopek11 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[Visual C++] Alfabetyczne układanie nazw zmiennych/metod/funkcji w kodzie - czy jest taka funkcja tego środowiska? » 2012-11-04 17:02:31 Na co dzień koduje sobie w Code::Blocks i stanąłem przed problemem alfabetycznego uporządkowania kilkudziesięciu metod projektowanej klasy. Stąd pytanie do użytkowników wykorzystujących Visual Studio na co dzień. Czy jest tam jakaś opcja, aby szybko uporządkować alfabetycznie metody/funkcje (definicje/ deklaracje tych metod) w kodzie? W Code::Blocks czegoś takiego nie ma, ręczne układanie to sporo roboty. |
|
Mrovqa |
» 2012-11-04 18:07:05 W edytorze u góry możesz wybrać przestrzeń nazw (globalna, konkretna klasa, itp) i po prawej z listy wybrać konkretną metodę/składnik. Są tam posortowane alfabetycznie. Po naciśnięciu kursor przeskakuje do definicji (może też do deklaracji). Opisałem Ci jak to jest w VC++ 10. |
|
cyklopek11 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-11-04 18:28:23 Mi bardziej chodziło aby zrobić "klik" i żeby w kodzie źródłowym poukładał alfabetycznie :-) |
|
Mrovqa |
» 2012-11-04 20:52:40 Nie wiem po Ci co to zbytnio - to co Ci opisałem jest bardzo pomocne i IMHO wystarczające. Może jest taka opcja - mi nie było to potrzebne. Może są jakieś pluginy do tego.
PS popraw nazwę tematu, ten "Visul" trochę denerwuje... |
|
DejaVu |
» 2012-11-04 21:24:22 Wątpię czy taka funkcjonalność istnieje - przecież zmieniając kolejność funkcji w kodzie możesz sprawić, że przestanie się on kompilować. |
|
« 1 » |