[Code::Blocks] It seems that, this file has not been built yet
Ostatnio zmodyfikowano 2012-11-11 14:55
Wojciesz Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[Code::Blocks] It seems that, this file has not been built yet » 2012-11-11 12:40:03 Wiem że takie tematy już były (bodaj że 2) ale żadne rozwiązanie nie działa. Jedno z rozwiązań to poprawienie linijki w ,,Toolchain executables" -> Compiler's instalation directory na miejsce gdzie znajduje się katalog MinGW... Problem w tym że owy katalog nie egzystuje w moim komputerze. Jedyne co zbliżonego jest to ,,mingwm10" ale to raczej nie to. Czy mam wersję bez kompilatora lub czegoś innego? Pobrałem już parę wersji i nadal nie działa. Zmieniłem format z .c na .c++ jednakowoż problem nadal jest.... Pomocy? |
|
DejaVu |
» 2012-11-11 13:04:32 |
|
» 2012-11-11 13:09:11 No jak już napisałem przejżałem to wszystko i nadal jakos nie wiele to pomogło. Tylko chciałbym wiedzieć czy chodzi o wersję czy o coś innego, katalog MinGW nie istnieje. |
|
DejaVu |
» 2012-11-11 13:13:12 |
|
» 2012-11-11 13:18:46 Dzięki wielkie już leci. Jeszcze napiszę czy działa ale po razmiarze wnioskuję że moja wercja kompilatora raczej nie miała... |
|
» 2012-11-11 13:37:20 SPRAWA ZAMKNIĘTA : D Wszystko cudownie działa zmieniłem tylko w "Toolchain..." i MinGW istnieje i ma się dobrze! Wielkie dzięki naprawdę wielkie! |
|
DejaVu |
» 2012-11-11 13:38:48 To dobrze, opisz trochę szerzej rozwiązanie jeżeli możesz - jak sam widzisz ten problem powraca co i rusz, a więc dobrze jest formalnie opisać dokładnie sposób zażegnania problemu (będzie do czego innych odsyłać). |
|
» 2012-11-11 14:55:48 No rozwiązaniem było ogarnięcie tego iż posiadam wersję bez kompilatora, poprawną wersję podałeś mi Ty i wilekie ci za to dzięki. Niestety to nie tylko to. A byłbym nadal w rozpaczy gdyby nie czytanie innych tematów. Mianowicie wchodzimy w Settings -> Compiler and Debugger... tam trza wejść w zakładkę Toolchain executable i tam pod Compiler instalation directory wpisać miejsce w którym znajduje się katalog MinGW, lub kliknąć Auto Detecter. Problem rozwiązany! |
|
« 1 » |