soltaire33 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[C++] Rysowanie ciągu znaków - DrawString (gdiplus.h) » 2012-11-27 19:02:19 Więc napisałem program typu .dll który można wstrzyknąć do jakiegokolwiek procesu #include <windows.h>
BOOL WINAPI DllMain( HINSTANCE hinstDLL, DWORD fdwReason, LPVOID lpvReserved ) { if( fdwReason == DLL_PROCESS_ATTACH ) { MessageBox( 0, "Millenium Hack 1.0 loaded.", "Attention", 0 ); } return TRUE; }
Chciałbym jednak zrobić menu po wstrzyknięciu, próbowałem użyć funkcji DrawString z biblioteki gdiplus.h, używając kodu udostępnionego na MSDN, męczę się z tym już tyle czasu i nie wiem co mam zrobić :(, pomyślałem więc może tu ktoś zdoła mi pomóc, mój kod po modyfikacji wygląda tak(chciałem aby po wstrzyknięciu - injectorem rysowalo mi jakis tekst) #include <gdiplus.h> #include <windows.h> using namespace Gdiplus;
VOID Example_DrawString2( HDC hdc ) { Graphics graphics( hdc ); WCHAR string[] = L"Sample Text"; Font myFont( L"Arial", 16 ); PointF origin( 0.0f, 0.0f ); SolidBrush blackBrush( Color( 255, 0, 0, 0 ) ); graphics.DrawString( string, 11, & myFont, origin, & blackBrush ); }
BOOL WINAPI DllMain( HINSTANCE hinstDLL, DWORD fdwReason, LPVOID lpvReserved ) { if( fdwReason == DLL_PROCESS_ATTACH ) { MessageBox( 0, "Millenium Hack 1.0 loaded.", "Attention", 0 ); } return TRUE; }
nie znam się na tych skrótach HDC itd. jakie występują na MSDN a pojęcia nie mam gdzie rozszerzenie tych skrótów znajdę, bardzo proszę aby szanowany moderator nie usuwał tego tematu jak to zrobił z poprzednim(podkreślam że nie wiem jaki był powód). Do diabła nie wiem co mam robić. Mam jakieś dziwne błędy których po kilku dniach ćwiczeń nie jestem w stanie zrozumieć milhack.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _GdipFree@4 referenced in function "public: static void __cdecl Gdiplus::GdiplusBase::operator delete(void *)" (??3GdiplusBase@Gdiplus@@SAXPAX@Z) milhack.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _GdipAlloc@4 referenced in function "public: static void * __cdecl Gdiplus::GdiplusBase::operator new(unsigned int)" (??2GdiplusBase@Gdiplus@@SAPAXI@Z) milhack.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _GdipCreateFromHDC@8 referenced in function "public: __thiscall Gdiplus::Graphics::Graphics(struct HDC__ *)" (??0Graphics@Gdiplus@@QAE@PAUHDC__@@@Z) milhack.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _GdipDeleteGraphics@4 referenced in function "public: __thiscall Gdiplus::Graphics::~Graphics(void)" (??1Graphics@Gdiplus@@QAE@XZ) milhack.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _GdipDrawString@28 referenced in function "public: enum Gdiplus::Status __thiscall Gdiplus::Graphics::DrawString(wchar_t const *,int,class Gdiplus::Font const *,class Gdiplus::PointF const &,class Gdiplus::Brush const *)" (?DrawString@Graphics@Gdiplus@@QAE?AW4Status@2@PB_WHPBVFont@2@ABVPointF@2@PBVBrush@2@@Z) milhack.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _GdipCreateFont@20 referenced in function "public: __thiscall Gdiplus::Font::Font(wchar_t const *,float,int,enum Gdiplus::Unit,class Gdiplus::FontCollection const *)" (??0Font@Gdiplus@@QAE@PB_WMHW4Unit@1@PBVFontCollection@1@@Z) milhack.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _GdipCreateFontFamilyFromName@12 referenced in function "public: __thiscall Gdiplus::FontFamily::FontFamily(wchar_t const *,class Gdiplus::FontCollection const *)" (??0FontFamily@Gdiplus@@QAE@PB_WPBVFontCollection@1@@Z) milhack.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _GdipGetGenericFontFamilySansSerif@4 referenced in function "public: static class Gdiplus::FontFamily const * __cdecl Gdiplus::FontFamily::GenericSansSerif(void)" (?GenericSansSerif@FontFamily@Gdiplus@@SAPBV12@XZ) milhack.obj : error LNK2019: unresolved external symbol _GdipDeleteFontFamily@4 referenced in function "public: __thiscall Gdiplus::FontFamily::~FontFamily(void)" (??1FontFamily@Gdiplus@@QAE@XZ)
jest więcej podobnych |
|
xevuel |
» 2012-11-27 19:59:23 | Więc napisałem program typu .dll |
DLL to nie program. http://pl.wikipedia.org/wiki/DLL| próbowałem użyć funkcji DrawString z biblioteki gdiplus.h |
DrawString to metoda, gdiplus.h to plik nagłówkowy. | nie znam się na tych skrótach HDC itd. jakie występują na MSDN a pojęcia nie mam gdzie rozszerzenie tych skrótów znajdę | Kurs WinAPI, C++| bardzo proszę aby szanowany moderator nie usuwał tego tematu jak to zrobił z poprzednim(podkreślam że nie wiem jaki był powód). |
Na tym forum nie akceptujemy złośliwych programów, ot co. OK, tego tematu na razie nie usunę, zobaczymy, czy ktoś Ci "pomoże". | Mam jakieś dziwne błędy których po kilku dniach ćwiczeń nie jestem w stanie zrozumieć |
Mało, mało, i jeszcze raz mało. Kurs C++, http://warsztat.gd/wiki/Unresolved+External+SymbolPotrafisz napisać w C++ cokolwiek poza Hello Worldem? Twoje ostatnie kody to sklejki skopiowane z różnych źródeł. |
|
crash |
» 2012-11-28 19:41:28 Spróbuj using namespace Gdiplus; Nie ma systemu prywatnych wiadomości to Ci na priv nie pomogę, nie chcę rzucać swoim mailem po necie :) xevuel@ takie "hackowanie" to dobra nauka programowania oraz poznawanie systemu operacyjnego od kuchni, nie wiem skąd awersja do pisania złośliwców ;p edit: http://www.codeproject.com/Articles/1112/Starting-with-GDINie ja ustalałem tą zasadę, nie ja ją będę obalał. Nie chcemy malware na tym forum. Chcesz poznawać system? Nie ma problemu, rób to sam. Jeśli nie jesteś w stanie czegoś takiego napisać, to znaczy że za mało umiesz, odpuść sobie i wróć za jakiś czas. xevuel |
|
|
| « 1 » |