[C++] Sort 9 [smplsrt4]
Ostatnio zmodyfikowano 2012-12-04 20:09
wisien92 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[C++] Sort 9 [smplsrt4] » 2012-12-04 20:01:18 Witam mam problem z pewnym zadaniem na spoj'u i nie jestem w stanie powiedzieć dlaczego odpowiedź jest nieprawidłowa http://pl.spoj.pl/PDSTPROG/problems/SMPLSRT4/ - problem #include <cstdlib> #include <iostream> #include<math.h> #include <iomanip>
using namespace std;
int n, i, j, k, t; int moz;
int main( int argc, char * argv[] ) { cin >> n; moz = n *( n - 1 ) / 2; double * tabx =( double * ) malloc( n * sizeof( double ) ); double * taby =( double * ) malloc( n * sizeof( double ) ); double * tabz =( double * ) malloc( n * sizeof( double ) ); for( i = 0; i <= n - 1; i++ ) { cin >> tabx[ i ]; cin >> taby[ i ]; cin >> tabz[ i ]; } double * wyniki =( double * ) malloc( moz * sizeof( double ) ); t = 0; for( i = 0; i <= n - 1; i++ ) { for( j = i + 1; j <= n - 1; j++ ) { wyniki[ t ] = sqrt((( tabx[ i ] - tabx[ j ] ) *( tabx[ i ] - tabx[ j ] ) ) +(( taby[ i ] - taby[ j ] ) *( taby[ i ] - taby[ j ] ) ) +(( tabz[ i ] - tabz[ j ] ) *( tabz[ i ] - tabz[ j ] ) ) ); t++; } } for( i = 0; i <= moz; i++ ) { for( j = 0; j <= moz; j++ ) { if( wyniki[ i ] > wyniki[ j ] ) swap( wyniki[ i ], wyniki[ j ] ); } } while( t-- ) cout << setiosflags( ios::fixed ) << setprecision( 2 ) << wyniki[ t ] << endl; return 0; }
Teraz z tym kodem pokazało mi przekroczenie czasu ... jak ograniczyc pojemność czasową? do zamknięcia .... sortowanie zmieniłem z bąbelkowego na przez wstawienie i przyjęło :) |
|
ison |
» 2012-12-04 20:09:00 |
|
« 1 » |