Dochody z kolejnych miesięcy w tablicy globalnej
Ostatnio zmodyfikowano 2012-12-08 19:26
lhrrob Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-12-08 19:15:47 Chyba tak łatwo się nie poddam a Twoja odpowiedź wręcz buduje :)
Dużo tego nie jest ale to co juz wiem i używałem to: deklarowanie zmiennych, rozumiem różnicę pomiędzy zmienną globalną a lokalną, podstawowe typy danych, rozumiem if i else. Potrafię zbudować pętlę for, while, do while. Rozumiem i potrafie zbudować instrukcję switch. Miałem niewielki wstep do funkcji (np void) i zbudowałem jeden program na nich. Materiał bardzo szybko idzie do przodu i już mięliśmy wprowadzenie do tablic i wskaźników gdzie nie zdążyłem sie jeszcze oswoić z fukcjami typu void...
To tyle jak na razie co rozumiem i potrafię użyć.
// termin mam do soboty czyli jeszcze tydzień ale chcę to skończyć do max czwartku gdyż resztę czasu muszę poświęcić na analizę już zbudoanego kodu i na jego zrozumienie. W między czasie mam jeszcze pracę, egzamin REQB we wtorek i prezentacja z całek... masakra |
|
CodeMeister |
» 2012-12-08 19:20:14 Jesli opanowales funkcje int i zwracanie wartosci (return) to wiesz juz wszystko ;) |
|
CodeMeister |
» 2012-12-08 19:26:24 Ok, popatrzylem w kurs na tym portalu i w poziomie drugim, w lekcji tablice jednowymiarowe masz przykladowy kod jak pobierac wartosci do kolejnych elementow tablicy. Przeanalizuj go sobie i powiniennes wiedziec jak zrobic wczytywanie w twoim programie |
|
1 « 2 » |