dzilorek Temat założony przez niniejszego użytkownika |
C++ Pojemnik map(string+double) » 2012-12-23 12:25:00 Witam! Mam program z którym nie mogę sobie poradzić: Pojemnik map wypełnij interakcyjnie parami wartości string+double. Wypisz zawartość, a następnie wprowadź kilka nowych par -dla tego samego klucza INT powinno dojść do zastąpienia poprzedniej wartości. Wypisz zmodyfikowaną wartość.
Będę wdzięczny za każdą pomoc!
Pozdrawiam
|
|
xevuel |
» 2012-12-23 12:28:24 Z czym masz problem? |
|
» 2012-12-23 12:42:35 Czy to ma być coś w tym stylu? #include<iostream> #include<map> #include<string>
using namespace std;
int main() { typedef map < int, double, less < int > > MAPINTDOUBLE; MAPINTDOUBLE mapOfPairs; typedef pair < string, double > STRINGDOUBLE; mapOfPairs.insert( MAPINTDOUBLE::value_type( ALA, 15 ) ); cout << showpoint; cout << "pairs contain: \nKey\tValue\n"; MAPSTRINGDOUBLE::const_iterator iter; } |
|
DejaVu |
» 2012-12-23 13:15:21 |
|
» 2012-12-23 14:23:46 Było to wklejane na inne forum, a że nikt nie pomógł to szukam na innych forach.
Niestety nikt nie powiedział jak to powinno działać, a treść jest taka jaką dostałem.
"/edit: Dodam jeszcze, że z zamieszczonego kodu wynika, iż nawet nie wiesz jak się wypisuje poprawnie wartości na ekran... więc najpierw sugeruję zapoznać się z podstawami programowania."
Wypisywanie wartości jest napisane przez profesora z politechniki więc go poinformuję żeby nauczył się podstaw :)
|
|
jsc |
» 2012-12-23 15:10:25 Może multimap? |
|
DejaVu |
» 2012-12-23 16:24:05 @dzilorek: więc najwyraźniej źle spisałeś kod, bowiem jest on niekompletny. Poza tym skoro wkleiłeś nie swój kod to znaczy,że nie masz zielonego pojęcia o programowaniu w C++. Lepiej nie zarzucaj niekompetencji osobom, które nauczają, bowiem w większości przypadków wina leży po stronie odbiorcy, czyli mówiąc wprost: problemem w tym wypadku jesteś Ty, a dokładniej to Twoja postawa.
/edit: Dodam jeszcze: jak nie chcesz się uczyć to nie musisz się uczyć - zostań z wykształceniem średnim albo zmień wydział i idź np. na kierunek humanistyczny.
/edit2: A co do wypisywania zmiennych to również nie zrozumiałeś tonu mojej wypowiedzi. Chodziło o to, że po pierwsze próbujesz wypisywać zmienną, która nie istnieje (zatem czegoś nie spisałeś), a po drugie wypisujesz komunikat o takiej treści, która sugeruje chęć wypisania zmiennej, a nie tytułu do tabeli (co dopiero wynika z kodu, który zamieściłem jako link). |
|
« 1 » |