[DLL] Własny folder bibliotek
Ostatnio zmodyfikowano 2012-12-27 18:56
MordiJC Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-12-27 17:32:22 Ponieważ nie wiem jak tego razem z GTK+ użyć, przecież to jest WinAPI |
|
Mike148 |
» 2012-12-27 17:55:09 Po prostu. Dołączasz windows.h wywołujesz funkcje WinAPI, a później GTK+. Możesz ładować biblioteki ręcznie na początku maina, albo tylko ustawić to tą funkcją :D DLLEDIT: Nie bój się łączyć bibliotek. Wszyscy łączą openGl'a z WinApi i jeszcze jakimś SDL'em i żyją |
|
m4tx |
» 2012-12-27 18:16:24 Wszyscy łączą openGl'a z WinApi i jeszcze jakimś SDL'em i żyją |
Wszyscy? Ja nie O_o Nie ma to jak robić z wieloplatformowej aplikacji jednoplatformową tylko przez jedną funkcję, której na dobrą sprawę mogłoby nie być :) @MordiJC - proponują zrobić tak jak ison - zrobić sobie folder bin z wszystkimi binarkami i będzie ok :> |
|
MordiJC Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-12-27 18:20:01 Ok, dzięki za rady chłopaki. postaram się w przyszłości odwdzięczyć tym samym. :D |
|
Mike148 |
» 2012-12-27 18:25:02 Wszyscy łączą openGl'a z WinApi i jeszcze jakimś SDL'em i żyją Wszyscy? Ja nie O_o
Nie ma to jak robić z wieloplatformowej aplikacji jednoplatformową tylko przez jedną funkcję, której na dobrą sprawę mogłoby nie być :)
|
:O To jak ty okno tworzysz i podpinasz do niego kontekst openGL'a. Bo nie mów, że piszesz od podstaw (glut, glu, etc. też się nie liczą) ;) Po za tym i tak musi osobno kompilować dla linux' a i ściągać osobne biblioteki GTK+. Zamiana kilku funkcji może go nie zabije. No chyba, że wy na tym tandetnym linux'ie takich, rzeczy nie macie :P |
|
DejaVu |
» 2012-12-27 18:39:51 Na pewno można stosować dynamiczne ładowanie bibliotek (ale z tym jest dużo zabawy). Wydaje mi się, że manifestem da radę ustawić katalog, w którym aplikacja ma szukać plików *.dll, ale gwarancji nie daję - patrz: sprawdź wiarygodność tej informacji w Google :) |
|
m4tx |
» 2012-12-27 18:56:38 To jak ty okno tworzysz i podpinasz do niego kontekst openGL'a. Bo nie mów, że piszesz od podstaw (glut, glu, etc. też się nie liczą) ;) |
Lol, sam napisałeś o SDL-u, ale powiem jeszcze raz... SDL? Idealna biblioteka do tego typu zastosowań :> No chyba, że wy na tym tandetnym linux'ie takich, rzeczy nie macie :P |
Nie mamy czego? Tworzenia okna? Zamiany kilku funkcji? Lol? W ogóle sprawiasz wrażenie jakbyś był wrogo nastawiony do całego informatycznego świata, poza swoim ukochanym Windowsem i zaślubionym sobie IDE. Nie mam na dysku Windowsa już od dłuższego czasu, ale to nie oznacza, że nie zdarza mi się go używać. Nie oznacza to też, że nazywam go tandetnym systemem. Zmień nastawienie :) Kończę już bo offtop się robi. |
|
1 « 2 » |