RazzorFlame Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-01-26 15:22:03 Skończyłem skanować. Nie ma żadnego wirusa. A pisałeś "Nie sądze aby twój system był wyjątkowy." Nie jest ale to też nie znaczy że nie ma różnych problemów (takich które inni nie mają) bo mogą być spowodowane innymi czynnikami. Nie sądzę aby to miało coś wspólnego ale ostatnio instalowałem stery do grafiki. Poszukam na googlach czy jakoś nie można aktualizacją "zmienić" system z Windows Vista home basic na home premium. Jeśli nie da się to nie zostaje nic innego jak się nadal męczyć :( |
|
m4tx |
» 2013-01-26 15:26:54 Poszukam na googlach czy jakoś nie można aktualizacją "zmienić" system z Windows Vista home basic na home premium. Jeśli nie da się to nie zostaje nic innego jak się nadal męczyć :( |
Pirackimi sposobami to nawet na Ultimate zmienisz... ;> Tak btw., nie sądzę, żeby to coś dało. |
|
» 2013-01-26 15:37:10 m4tx Nie wiedziałem że to piractwo :D Myślałem że microsoft daje taką możliwość. BTW gdzie moge znaleść tego ultimate xD |
|
m4tx |
» 2013-01-26 15:39:24 m4tx Nie wiedziałem że to piractwo :D |
Co, myślałeś, że sobie kupisz Home Basic, upgradniesz za darmo do Home Premium i będziesz śmiał się z tych, którzy kupili HP? :P |
|
» 2013-01-26 15:54:18 Nie wiem czy Pan Piotr obrazi się za to że takie rzeczy pisze na forum ale nigdzie tego nie umiem znaleść, a chyba 99% ludzi na świecie wie że WinVista Home Basic (pewnie z reszta tak samo) jest jedną wielką ściemą i chodźby miało tysiące patch, service packów, to tyle błędów nie da się poprawić... A aż mnie to rozśmieszyło że service pack 1 ma ponad 0.5 GB. Ja mam internet z transferem, i nawet gdybym pobierał to zajełoby mi to z pół godziny... |
|
DejaVu |
» 2013-01-26 16:38:29 Hm? Skoro nie masz łatek to co się dziwisz? Windows Vista to był praktycznie rzecz biorąc prototyp Windows 7, który zebrał taką falę krytyki, że dopiero milion łatek go postawiło w miarę na nogi. |
|
crash |
» 2013-01-27 03:41:38 RazorFlame@ Ani grama kodu. Widzę tylko, że zmieniłeś antywira na Avasta (omg...), używasz (Święta Rodzino!) Windows'a Vistę i aplikacja odpala się długo. Ale kodu ani bajta :D |
|
» 2013-01-27 09:36:15 Crash jesli chodzi ci o to żebym pokazał kod to jest to zbędne bo jaki kod bym nie napisał i tak program by się uruchamiał długo. No ale jak chcesz to 3m: org 100h ;adres naszego segmentu
start: mov ah, 9 ;funkcja wypisywania znaku mov dx, info ;do rejestru danych wpisujemy ciag znakow int 21h
xor ah, ah ;xorujemy rejestr (8bitowy) ah (akumulator) int 16h ;przerwanie - Get KeyStroke mov ah, 2 mov dl, al int 21h xor ah, ah int 16h
mov ax, 4Ch int 21h
info db "Czesc!", 10, "$"
|
|
1 2 « 3 » 4 |