Wczytanie w jednej lini
Ostatnio zmodyfikowano 2012-12-30 17:34
kicknoob Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Wczytanie w jednej lini » 2012-12-30 15:57:02 Mam problem, muszę napisać program w którym do dynamicznej tablicy ktoś podaje liczby w jednym wierszu np. 2[enter]3[enter]4[enter] Szukałem w rozwiązań problemu przez google.pl ale niestety nie znalazłem sensownej odpowiedzi . |
|
Savail |
» 2012-12-30 16:24:02 Musisz zapoznać się z pętlami i z dynamicznym zarządzaniem pamięcią, np: int ilosc; cin >> ilosc; int * tablica = new int[ ilosc ]; for( int i = 0; i < ilosc; i++ ) { cin >> tablica[ i ]; } |
|
kicknoob Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-12-30 16:47:25 To co napisałeś po każdym ̉kliknieciu [enter] program przejdzie do następnej linijki a mi chodzi o to aby one były w jednej linijce poodzielane spacjami . |
|
Mrovqa |
» 2012-12-30 16:57:47 W takim razie nasłuchuj klawiaturę i w przypadku naciśnięcia entera wypisz spację. Chyba nawet getch nie wypisywał tego, co się wcisnęło, ale pewien nie jestem. Zawsze możesz użyć WinAPI :) |
|
Savail |
» 2012-12-30 17:34:17 Po wciśnięciu entera w konsoli kursor automatycznie schodzi linijkę niżej więc będziesz musial zmienić położenie kursora i wypisać spację. W takim razie to bez dodatkowej biblioteki do konsoli się nie obejdzie. Możesz użyć New curses, chociaż jeśli masz coś takiego robić w konsoli to prawdopodobnie źle zrozumiałeś treść swojego zadania :p |
|
« 1 » |