zastosowanie void
Ostatnio zmodyfikowano 2013-01-22 18:35
kejkun Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-01-03 13:06:39 no wprowadziłem np. 1
i nie działa co robię źle ? |
|
DejaVu |
» 2013-01-03 13:09:10 1. Kompiluj na lokalnej maszynie. 2. Zastanów się co źle działa. 3. Źle robisz, że nie próbujesz dojść samemu do tego co robisz źle. Większość czasu pracy programisty to wykrywanie błędów w kodzie, a nie jego pisanie. |
|
czosnek17 |
» 2013-01-03 18:13:43 Większość czasu pracy programisty to wykrywanie błędów w kodzie, a nie jego pisanie. |
Uff, już myślałem, że coś ze mną nie tak ^^ |
|
usmiech |
void » 2013-01-22 18:35:14 Zanim postaram sie wyjasnic co znaczy void.... przejdzmy do funkcji w C++.... Mam maly problem jezykowy.... bo ucze sie C++ w jezyku angielskim... Postaram sie to zrobic jak najlepiej... Zabawa z funkcja w C++ to: - zadeklarowanie funkcji, - definicja funkcji, - wywolanie funkcji. Funkcja tworzy i zwraca pewna wartosc, wg okreslonego w funkcji wzoru lub wzorow...
w jezyku angielskim podstawa funkcji to.. :
return_type /rodzaj wartosci zwrotu/ function_name /nazwa funkcji/ (argument_list);
return type mowi jako rodzaj wartosc zwraca /albo robi / dana funkcja....jesli ta funkcja nie zwraca konkretnych wartosci, to uzywamy operatora void..... kuzwa ciezko to wytlumaczyc .... :)
|
|
1 « 2 » |