c_str() nic nie zwraca
Ostatnio zmodyfikowano 2013-01-11 17:45
DejaVu |
» 2013-01-10 23:46:29 Najlepiej będzie jeżeli wywalisz całkowicie z tego kodu swoje castowanie wskaźnika i zastąpisz wszędzie argument "gpointer dane", właściwym zapisem tj. "struktura& gkp". Poza tym jak napisałeś zły algorytm kopiowania tekstu od końca to nic dziwnego, że nie działa. Znak terminalny \0 wstawiasz radośnie na początek tekstu, co dla łańcucha znaków w stylu języka C oznacza, 'pusty łańcuch znaków'. |
|
krzyk |
» 2013-01-11 07:18:30 Czemu uznałeś że to inni coś zepsuli a nie Ty (hehe string nie działa).
Czemu nie napisałeś że wcześniej manipulujesz stringiem?
Czemu nie przetestowałeś swojej implementacji reverse?
Czemu nie używasz debugera?
Gdybyś grał w debuger częściej byś wygrywał.
Poza tym do odwracanie stringa możesz użyć tego
#include <algorithm>
string txt = "0123456789"; string podwr = txt;
reverse( podwr.begin(), podwr.end() );
cout << podwr << endl;
@DejaVu: Nie widzę tu kursu obsługi debugera,jestem ślepy czy niema?
@Down:
Nic nie objecuję ale może w wolnej dłuższej chwili trzasnę coś o podstawowej obsłudze w Code::Blocks. |
|
DejaVu |
» 2013-01-11 07:23:29 @up: nie ma, ale jeżeli masz czas i ochotę napisać kurs obsługi Debuggera to nie widzę przeszkód :) Myślę, że byłby to jeden z ciekawszych kursów :) |
|
czosnek17 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-01-11 17:45:53 Sory, mogłem od razu dać cały kod ale jeszcze mało wiem o C++. Czemu nie przetestowałeś swojej implementacji reverse?
|
Po prostu chciałem tylko przenieść ten program z konsoli na gui. W konsoli tylko wypisywałem odwrócony tekst i to działało. Dzięki za funkcję reverse :) Czemu uznałeś że to inni coś zepsuli a nie Ty (hehe string nie działa).
|
:P Czemu nie używasz debugera?
|
Jak mi się program wywala, to używam, wiem wtedy przez którą funkcję, ale na tym moje umiejętności używania debuggera się kończą. Program już działa, dzięki! |
|
1 2 3 4 « 5 » |