zapis do pliku
Ostatnio zmodyfikowano 2013-01-10 11:14
piteros Temat założony przez niniejszego użytkownika |
zapis do pliku » 2013-01-09 21:11:31 Siema. Mam taki problem. Mam napisać program do którego wprowadzam jakieś dane i który ma to zapisać a później odczytać z danego pliku. Jak zrobić taki zapis? Mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie i jak to dopisać do programu króry mam? ;) BD ogromnie wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Poniżej kod moja programiku: #include <iostream> #include <cstring> #include <conio.h> #include <stdlib.h>
using namespace std; struct wpis { char imie[ 20 ]; char nazwisko[ 20 ]; long double telefon; char mail[ 20 ]; }; void funkcja() { cout << "[1] dodaj" << endl; cout << "[2] wyswietl baze" << endl; cout << "[3] Wyszukaj" << endl; cout << "[4] Zapisz" << endl; cout << "[5] Wczytaj z pliku" << endl; cout << "[0] Zakoncz" << endl; } int main() { funkcja(); int j; cout << "ile wpisow chcesz dodac?: "; cin >> j; int liczba; cout << "wybierz z menu: "; cin >> liczba; wpis baza[ 10 ]; system( "cls" ); do { if( liczba == 1 ) { for( int i = 0; i < j; i++ ) { cout << "imie: "; cin >> baza[ i ].imie; cout << "nazwisko: "; cin >> baza[ i ].nazwisko; cout << "telefon: "; cin >> baza[ i ].telefon; cout << "mail: "; cin >> baza[ i ].mail; } system( "cls" ); } funkcja(); cin >> liczba; system( "cls" ); if( liczba == 2 ) { cout << "dodane wczesniej" << endl; for( int i = 0; i < j; i++ ) { cout << "imie: " << baza[ i ].imie << endl; cout << "nazwisko: " << baza[ i ].nazwisko << endl; cout << "teledon: " << baza[ i ].telefon << endl; cout << "mail : " << baza[ i ].mail << endl; } } } while( liczba != 0 ); getch(); }
|
|
SeaMonster131 |
» 2013-01-10 11:14:52 |
|
« 1 » |