Instalacja SFML 2.0...
Ostatnio zmodyfikowano 2013-01-22 21:06
Mrovqa |
» 2013-01-22 15:16:24 Eh... Tak trudno się domyślić, że trzeba zmienić aktualny katalog roboczy (czy jak to się tam zwie)? W konsoli piszesz: cd "sciezka_gdzie_zostalo_wygenerowane_makefile". Jeżeli przy okazji zmieniasz partycję to po cd powinieneś dodać /d, tj.: cd /d "sciezka".
@DejaVu co ty na to, by gdzieś przy kursie SFMLa 2.0 dorzucić skompilowaną bibliotekę (Debug/Release+Dynamic/Static) dla gcc 4.7.1 (dołączonego do CodeBlocks 12.11) oraz dla Visual Studio 2012? Jeżeli chcesz to mogę sam skompilować (i tak mam zamiar to zrobić ;)) i Ci podesłać. |
|
czosnek17 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-01-22 17:51:07 |
|
krzyk |
» 2013-01-22 19:28:09 Po co Ci drugie MinGW?
Podaj całą ścieżkę do mingw32-make.
Ale podstaw to musisz się nauczyć. |
|
» 2013-01-22 20:00:58 Na nowszym może by działało. Podaj całą ścieżkę do mingw32-make.
|
Gdzie? Ale podstaw to musisz się nauczyć. |
Wiem :( |
|
krzyk |
» 2013-01-22 20:09:40 Na nowszym może by działało. |
Jeśli przeszło bezbłędnie przez cmake to działa tylko nieumiesz.
C:\>cd D:\SFML2.0\build
D:\SFML2.0\build>"C:\path\to\MinGW\bin\mingw32-make"
|
|
» 2013-01-22 20:21:43 Jak wpisuję build>"C:\path\to\MinGW\bin\mingw32-make" to jest System nie może odnaleźć określonej ścieżki. Wpisałem tam w ścieżkę C:\Program Files\CodeBlocks\MinGW\bin i jest odmowa dostępu.
|
|
krzyk |
» 2013-01-22 20:28:32 SFML chyba Cię nielubi;)
Wróć do cmake-gui w menu wybierz File=>Delete Cache.
wykonaj wszystko odnowa tylko nie wybieraj 'MinGW Makefiles' tylko 'CodeBlocks-MinGW Makefiles'
Stworzy projekt dla C::B i będzie mam nadzieje po problemie. |
|
» 2013-01-22 20:34:22 Eh... znów błędy: CMake Error: CMake was unable to find a build program corresponding to "MinGW Makefiles". CMAKE_MAKE_PROGRAM is not set. You probably need to select a different build tool. CMake Error: CMake was unable to find a build program corresponding to "MinGW Makefiles". CMAKE_MAKE_PROGRAM is not set. You probably need to select a different build tool. CMake Error: Error required internal CMake variable not set, cmake may be not be built correctly. Missing variable is: CMAKE_C_COMPILER_ENV_VAR CMake Error: Error required internal CMake variable not set, cmake may be not be built correctly. Missing variable is: CMAKE_C_COMPILER CMake Error: Could not find cmake module file:D:/SFML2.0/build/CMakeFiles/2.8.10.2/CMakeCCompiler.cmake CMake Error: Error required internal CMake variable not set, cmake may be not be built correctly. Missing variable is: CMAKE_CXX_COMPILER_ENV_VAR CMake Error: Error required internal CMake variable not set, cmake may be not be built correctly. Missing variable is: CMAKE_CXX_COMPILER CMake Error: Could not find cmake module file:D:/SFML2.0/build/CMakeFiles/2.8.10.2/CMakeCXXCompiler.cmake CMake Error: CMAKE_C_COMPILER not set, after EnableLanguage CMake Error: CMAKE_CXX_COMPILER not set, after EnableLanguage Configuring incomplete, errors occurred!
|
|
1 2 3 « 4 » 5 |