qt - okna dialogowe do operacji na plikach dziwny błąd
Ostatnio zmodyfikowano 2013-02-06 18:44
anonim Temat założony przez niniejszego użytkownika |
qt - okna dialogowe do operacji na plikach dziwny błąd » 2013-02-04 16:39:13 Cześć Dzisiaj otworzyłem mój wczorajszy projekt, dodałem do niego kilka funkcjonalności i włączyłem go... Okazało się, że mimo iz wczoraj otwieranie pliku przez okna dialogowe QString fileName = QFileDialog::getOpenFileName( this, tr( "Open File" ), "", tr( "Text Files (*.txt);;C++ Files (*.cpp *.h)" ) ); oraz zapisywanie go chodziło dobrze jednak dzisiaj zamiast całego okna dialogowego wyświetla się tylko belka z nazwą a reszta jest biała ( wym miejscu powinny być pola do wyboru nazwy pliku i.t.d). Dodam, że sygnały i sloty są dobrze połączone, a jeśli skopiuje kod odpowiedzialny za otworzenie: QString fileName = QFileDialog::getOpenFileName( this, tr( "Open File" ), "", tr( "Text Files (*.txt);;C++ Files (*.cpp *.h)" ) ); i zapisanie: QString fileName = QFileDialog::getSaveFileName( this, tr( "Save File" ), "", tr( "Text Files (*.txt);;C++ Files (*.cpp *.h)" ) ); w inne miejsce (na przykład do konstruktora klasy głównej, to okna działają normalnie. Nie ma też żadnych ostrzeżeń kompilatora odnośnie okien dialogowych // z tego co przeczytałem to musze zmienić styl okna ze style GTK na inny, bo w stylu GTK jest bug z timerami Zrobiłem tak i teraz chodzi dobrze, ale na brzydkim okienku ;) (styl plastikowy); http://code.google.com/p/qgtkstyle/issues/detail?id=85chodzi o to, że przy stylu GTK timer ma większy priorytet niz rysowanie w oknie dialogowym |
|
DejaVu |
» 2013-02-04 21:35:22 To jest informacja/pytanie/czy pytanie i odpowiedź :P |
|
anonim Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-02-06 18:44:26 To było pytanie i odpowiedź potwierdzona około 45 minutowym przeszukiwaniem sieci. Sorry, ze pisze tak późno, ale nie byłem przy kompie wczoraj ;) |
|
« 1 » |