matka5432 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-02-17 13:27:16 Kod skopiowalem stad http://www.levik.pl/index.php/tag/curl/, a paczke pobralem z innej strony (forum). W kazdym kodzie powtarza sie przynajmniej jeden z tych messages, wiec mysle, ze to nie te liby. Najgorsze jest to, ze nigdzie nie moge znalezc potrzebnych plikow. Sciaglem juz chyba 4 cURL'e i w zadnym nie bylo libow, a na stronce z ktorej sciaglem paczke, ktos poprostu podal link do plikow, ale tak jak mowilem, to chyba nie sa te, ktore mi sa potrzebne :< |
|
abdi |
» 2013-02-17 14:08:02 |
|
» 2013-02-18 00:55:32 Czy liby o nazwach:... libcrypto.a libcurl.a libidn.a librtmp.a libssh2.a libssl.a libz.a (Jest ich 2 razy wiecej, druga czesc jest taka sama, z tym ze na koncu ma rozszerzenie *.dll.a) ... Sa wlasciwe? Chce sie upewnic zanim kontynuuje rozwiazywanie problemu, poniewaz chce mniej wiecej dowiedziec sie gdzie tkwi problem, a pliki ze stronki, ktore podal mi @up, sa takie same jakie mam juz pobrane. Problem nadal nierozwiazany. Moze wam cos da informacja, ze uzywam ubuntu ? Jesli nadal tego nie bede mogl rozwiazac to chyba sobie to daruje, bo ile mozna? juz 3 dni proboje to zrobic ;p |
|
xevuel |
» 2013-02-18 06:17:11 Nazwy tych plików wyglądają prawidłowo. |
|
abdi |
» 2013-02-18 16:41:47 Dobra... chyba Cię wprowadziłem w błąd żeby pobierać gotową paczkę. Pamiętam że kiedyś mi się udało podpiąć bibliotekę curla z gotowej paczki prawie za 1 razem, ale to chyba był jakiś niesamowity fart, bo teraz mi się to w ogóle nie udaje:) Masz tutaj liby, dll-ki kompilowane ze źródeł przeze mnie i działające na CodeBlocks. Domyślałem się że Ty też masz to IDE, hm? Kompilator GCC. Liby z końcówką d podpinasz pod wersję DEBUG, a odpowiadające bez pod RELEASE: http://speedy.sh/VhgY4/curl-7.28.0.rar |
|
» 2013-02-19 00:45:57 Rozumiem, ze project → build options → debug/release → linker setting → add.. i tutaj dodaje biblioteki z rozszerzeniem .lib do debug/release, w zaleznosci czy maja d na koncu. Co mam zrobic z dll'kami ? Tak, mam ten kompilator. |
|
abdi |
» 2013-02-19 09:03:33 dllki w folderze z projektem.
musisz jeszcze ustawic sciezke do libow w seach directories->linker |
|
» 2013-02-19 12:42:43 Hmm... Dll'ki sa w tym samym folderze gdzie projekt, ktorego uzywam. Liby tak jak mowilem w poprzednim poscie. W "project → build options → curl/debug/release → search directors → linker" mam sciezke do libow, ale niestety nie dzialala, dalem jeszcze do compiler and debugger sciezke do nich, bo myslale, ze to moze cos zmieni. Nadal nie dziala i wywala dokladnie te same bledy ;/ |
|
| 1 « 2 » 3 |