robluk3822 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Zablokowanie możliwosci zmiany rozmiaru okna » 2013-05-05 04:10:22 Chodzi mi o MaximizeBox, MinimizeBox i FormBorderStyle, próbowałem ustawić, by nie mozna było zmienić rozmiar okna, ale nie umiem, czy ktos mógłby pomóc, gdzie to wstaić? FormBorderStyle = ::FormBorderStyle::FixedSingle; oraz MaximizeBox = false; #pragma once
namespace Surfbar { using namespace System; using namespace System::ComponentModel; using namespace System::Collections; using namespace System::Windows::Forms; using namespace System::Data; using namespace System::Drawing; public ref class Form1 : public System::Windows::Forms::Form { public: Form1( void ) { MinimizeBox = false; InitializeComponent(); } protected: ~Form1() { if( components ) { delete components; } } private: System::Windows::Forms::WebBrowser ^ webBrowser1; protected: private: System::Windows::Forms::Panel ^ panel1; private: System::ComponentModel::Container ^ components; #pragma region Windows Form Designer generated code void InitializeComponent( void ) { this->webBrowser1 =( gcnew System::Windows::Forms::WebBrowser() ); this->panel1 =( gcnew System::Windows::Forms::Panel() ); this->SuspendLayout(); this->webBrowser1->Dock = System::Windows::Forms::DockStyle::Fill; this->webBrowser1->Location = System::Drawing::Point( 0, 0 ); this->webBrowser1->MinimumSize = System::Drawing::Size( 300, 300 ); this->webBrowser1->Name = L"webBrowser1"; this->webBrowser1->Size = System::Drawing::Size( 468, 300 ); this->webBrowser1->TabIndex = 0; FormBorderStyle =::FormBorderStyle::FixedSingle; this->panel1->Location = System::Drawing::Point( 0, 0 ); this->panel1->Name = L"panel1"; this->panel1->Size = System::Drawing::Size( 468, 60 ); this->panel1->TabIndex = 1; this->AutoScaleDimensions = System::Drawing::SizeF( 6, 13 ); this->AutoScaleMode = System::Windows::Forms::AutoScaleMode::Font; this->ClientSize = System::Drawing::Size( 468, 60 ); this->Controls->Add( this->panel1 ); this->Controls->Add( this->webBrowser1 ); this->Name = L"Form1"; this->Text = L"Form1"; this->Load += gcnew System::EventHandler( this, & Form1::Form1_Load ); this->ResumeLayout( false ); } #pragma endregion private: System::Void Form1_Load( System::Object ^ sender, System::EventArgs ^ e ) { } }; }
|
|
Sakatoku |
» 2013-05-05 05:02:07 Wstaw pod " this->ClientSize = System::Drawing::Size(468, 60); //Tu ustala rozmiar po wlaczeniu ". |
|
» 2013-05-05 11:10:47 Właściwie, to nie mogę zamienić tej linijki, gdyż ona ustala mi wielkosc po włączeniu. Kwestia jest taka, że ta wielkosć mósi pozostać i chcę by użytkownik nie mógł jej zmienić. A gdzie bym nie wstawiał wyskakuje mi błąd, więc nie wiem |
|
Monika90 |
» 2013-05-05 14:24:28 To nie jest C++, więc powinno być w dziale Inne języki. |
|
» 2013-05-05 14:31:30 Dobra jestem zielony w C++, umiem pisać tylko w PHP, ale chciałbym troche to załapać. Nie rozumiem, tworze to w visual c++ microsoftu i to nie jest c++?, co więc to jest? |
|
mactec |
» 2013-05-05 14:40:08 To wygląda na C#.
Jak chcesz się uczyć jakiegoś języka to się lepiej ucz go od podstaw. |
|
» 2013-05-05 18:24:45 Dobrze, a wie ktoś jak to zrobić, by unieruchomic, to okno, bo na dzisiejszy dzień, tylko tego potrzebuję, a na naukę potrzeba mi trochę więcej czasu. Próbowałem na kilka sposobów i nic |
|
SeaMonster131 |
» 2013-05-05 18:29:08 Owszem, to jest C# (ewentualnie stare C++/CLI ?). A po drugie Visual posiada graficzny interfejs budowania aplikacji. Tam masz także w parametrach okna, ustawienie rozmiaru czy możliwość zmiany rozmiaru okna. Spróbuj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic358811.html |
|
« 1 » 2 |