[PHP & MySQL] wczytanie odpowiedniej tabeli
Ostatnio zmodyfikowano 2013-06-18 00:34
megatron Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[PHP & MySQL] wczytanie odpowiedniej tabeli » 2013-06-17 23:07:30 Witam. Mam mały problemik z wczytywaniem wartości. Otóż po wykonaniu tego: $wylap = mysql_query("SELECT * FROM osoby"); $mam = mysql_fetch_assoc($wylap); $nazwa_uzytkownika=$mam['nazwa']; $posada_uzytkownika=$mam['posada']; wczytuje mi się zawsze pierwsza tabela. A ja bym chciał, żeby po zalogowaniu np takiego Jana Kowalskiego wczytywały się dane z jego tabeli, a nie pierwszej. Jak by to można było zrobić??? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
sajmon |
» 2013-06-17 23:43:36 Dodaj warunek WHERE user_id=$id czy coś takiego, musi to być coś unikatowego |
|
megatron Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2013-06-17 23:56:48 Nie mam pojęcia jak tego użyć. Może jakieś linki do stron. Tylko nie google bo zdaje mi się, że już kiedyś tam zaglądałem...;)) |
|
kamillo121 |
» 2013-06-18 00:04:11 Na początku radziłbym się nauczyć podstawowych pojęć dotyczących baz danych(tj. tabela, wiersz), później zaś projektować tabelę. Z opisanego powyżej problemu można wywnioskować, że chyba nie masz o tym pojęcia do końca. Każdy użytkownik (przydałoby się), żeby miał swój unikatowy identyfikator, po tym przeszukujesz tabelę i odnajdujesz odpowiedni wiersz. Tutaj pobierasz całą zawartość tabeli i odczytujesz pierwszy wiersz. |
|
DejaVu |
» 2013-06-18 00:34:38 |
|
« 1 » |