PHP dane nie zapisują się w pliku txt
Ostatnio zmodyfikowano 2014-01-25 12:44
Nekronomik Temat założony przez niniejszego użytkownika |
PHP dane nie zapisują się w pliku txt » 2014-01-24 18:10:56 Witam, problem jest taki że gdy wpisuje login /hasło i się loguje, to dane nie zapisują się do dane.txt. Nawet plik się nie tworzy a na WebServ wszystko działa to jest moja strona http://www.moje1991.aq.pl/index.php. a strona została stworzona na http://www.friko.pl/. tu podaje kod: <!DOCTYPE html> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <title>Zaczynamy !</title> <meta http-equiv="Refresh" content="100" /> <link href="arkusz.css" rel="stylesheet" /> </head> <body> <div id="karta"> <div id="naglowek">Naglówek</div> <div id="logowanie_pasek"> <form id="logowanie" method="post"> Login :<input type="text" name="login" maxlength="20"/> Hasło :<input type="password" name="haslo" maxlength="20"/> <input type="submit" value="Zaloguj" /> <?php if(empty($_POST['login'])) { } else { $login=$_POST['login']; $haslo=$_POST['haslo']; $plik=fopen("dane.txt", "a+b"); $ciagZnakow="$login $haslo"."\r\n"; fwrite($plik, $ciagZnakow); fclose($plik); } ?> </form> <div id="rejestracja"><a href="stworzkonto.php">Stwórz konto</a></div> </div> <div id="lewa_kolumna"> <div id="lewa_kolumna_m_w">1</div> <div id="lewa_kolumna_m_w">2</div> <div id="lewa_kolumna_m_w">3</div> <div id="lewa_kolumna_m_w">4</div> <div id="lewa_kolumna_m_w">5</div> <div id="lewa_kolumna_m_w">6</div> </div> <div id="prawa_kolumna"> <?php //$imie='Daniel'; if(empty($_POST['login'])) { echo('Witaj nieznajomy'); } else { echo('Witaj '.$_POST['login']); } ?> </div> <div id="pasek">Pasek</div> </div> </body> </html>
|
|
MrPoxipol |
» 2014-01-24 18:48:28 Trzymanie danych usera w pliku? ee? |
|
» 2014-01-24 18:55:17 Jak na razie to nie wiem w jaki sposób je trzymać(razem czy osobno każdy plik dla usera i czy plik ma mieć nazwę usera). No i chyba je się trzyma w plikach ? bo niby w czym innym... A jak na razie to nic nigdzie nie chce się trzymać i nie wiem czemu. |
|
MrPoxipol |
» 2014-01-24 23:44:28 Jak na razie to nie wiem w jaki sposób je trzymać(razem czy osobno każdy plik dla usera i czy plik ma mieć nazwę usera). No i chyba je się trzyma w plikach ? bo niby w czym innym... A jak na razie to nic nigdzie nie chce się trzymać i nie wiem czemu. |
|
|
» 2014-01-24 23:52:39 Czyli to co napisałem w PHP nie będzie działało bez mysql mimo że działa w WebServ ? |
|
MrPoxipol |
» 2014-01-25 01:44:54 Będzie (jak dobrze będziesz operował na plikach). Możesz robić sobie pseudo bazę w .txt, ale to nonsens i lepiej do tego wykorzystać mysql. |
|
» 2014-01-25 10:56:46 Oczywiście że poczytam i nawet wykorzystam mysql, ale jak na razie to bardzo mnie interesuje dlaczego nie chce się nic zapisać mimo że to samo jest na kursach... $login=$_POST['login']; $haslo=$_POST['haslo']; $ciagZnakow="$login $haslo"."\r\n"; $plik=fopen("dane.txt", "a"); fwrite($plik, $ciagZnakow); fclose($plik);
|
|
sajmon |
» 2014-01-25 12:02:29 A folder ma ustawione prawa do zapisu ? |
|
« 1 » 2 |