Wyświetlanie wyniku konsoli CMD w TextBox
Ostatnio zmodyfikowano 2014-02-17 13:44
kamilk87 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Wyświetlanie wyniku konsoli CMD w TextBox » 2014-02-09 12:33:01 Mam następujący problem: Chciałbym przy pomocy aplikacji C++ wyświetlić wynik komendy konsolowej w TextBox. Do tej pory stworzyłem następujący kod: private: System::Void button1_Click( System::Object ^ sender, System::EventArgs ^ e ) { Process ^ mojProces = gcnew Process(); ProcessStartInfo ^ startInfo = gcnew ProcessStartInfo( "cmd.exe" ); startInfo->Verb = "runas"; startInfo->Arguments =( "Administrator /c \"netsh wlan start hostednetwork\" " ); startInfo->UseShellExecute = false; startInfo->CreateNoWindow = true; startInfo->RedirectStandardOutput = true; startInfo->RedirectStandardInput = true; info->Text = "Sieć została uruchomiona."; mojProces->StartInfo = startInfo; mojProces->Start(); StreamReader ^ wynik = mojProces->StandardOutput; String ^ wynik_konsoli = wynik->ReadToEnd(); wynik_wysw->Text = wynik_konsoli; mojProces->WaitForExit(); mojProces->Close(); }
Teraz chciałbym zrobić następującą rzecz: Ustawiając UseShellExecute na false nie da się urochomić konsoli z uprawnienia administratora i zarazem przekierować strumienia. Wiecie, jak można rozwiązać ten problem? Czytałem, że można to zrobić przy pomocy CreatePipe, ale nie wiem jak wygląda przykładowy kod z wykorzystaniem tego sposobu. Możecie jakoś pomóc w tej sprawie? |
|
DejaVu |
» 2014-02-17 13:44:56 |
|
« 1 » |