PHP wywoływanie funkcji operującej na plikach
Ostatnio zmodyfikowano 2014-03-16 18:18
anonim Temat założony przez niniejszego użytkownika |
PHP wywoływanie funkcji operującej na plikach » 2014-03-16 11:55:56 Cześć Mam taki problem: Mam funkcję w php w której zmieniam coś w pliku .txt (np jeżeli plik był postaci: 13 12 5 123 2
to zamieniam go na: 13 12 6 //zmiana (+1 post) 123 2
)
liczba wierszy w pliku odpowiada liczbie użytkowników serwisu, a pojedyncza liczba oznacza liczbę postów (tak wiem, sql jest od tego, ale w sieci same przestarzałe kursy...) Całość działała, jednak zauważyłem ostatnio, że w jakiś magiczny sposób liczba wierszy w pliku odpowiedzialnym za liczbę postów przewyższa liczbę wierszy z loginami użytkowników serwisu ;D, w związku z czym liczba postów jest przekłamana.
Mam pytanie: czy jeżeli w mniej więcej tym samym momencie kilka osób ( >=2 ) wyśle posta i wywoła tym samym funkcję zliczającą posty, to czy może to spowodować ten błąd? tzn, czy jeżeli kilka wywołań tej samej funkcji chce nadpisać ten sam plik w tym samym momencie, to czy to może być powodem błędów?
|
|
MrPoxipol |
» 2014-03-16 12:38:55 |
|
anonim Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2014-03-16 18:18:03 Ok dzięki za linki Jak ja szukałem kursów, to wszystkie były przestarzałe i nawet się nie odpalały w przeglądarce.
A co z pytaniem o wykonywanie php w tym samym czasie? |
|
« 1 » |