MrPoxipol |
» 2014-04-25 23:54:12 Tak, ale trzeba jeszcze zrobić jakąś sztuczkę, do której wymyślenia nie mam dziś głowy ;) Zawsze możesz ustawić wysokość używając JavaScriptu (przy czym dobrze wykorzystane CSSowe calc() też się może przydać ;p). |
|
czosnek17 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2014-04-26 18:31:13 Nie mam pomysłu na użycie calc(). Udałoby mi się to zrobić w javascripcie, ale gdy próbuję wpłynąć na wygląd menu nic się nie dzieje: <div id= "x"> <div id = "menu"> menu </div> <div id = "pg"> Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. </div>
<script type="text/javascript"> document.getElementsById("menu").setAttribute("color","red"); </script> </div>
Jakby to zaczęło działać problem będzie rozwiązany: document.getElementsById("menu").setAttribute("height", document.getElementById("pg").offsetHeight);
|
|
xevuel |
» 2014-04-26 18:39:56 Jakby to zaczęło działać problem będzie rozwiązany:
document.getElementsById("menu").setAttribute("height", document.getElementById("pg").offsetHeight);
|
Literówka getElement sById. |
|
» 2014-04-26 18:53:44 Dalej nie działa, zauważyłem, że setAttribute jest napisane innym kolorem, jakby edytor nie rozpoznawał funkcji. document.getElementById("menu").setAttribute("color","red");
Próbowłem też document.getElementById("menu").color = "red";
color jest rozpoznane, ale na strone nic się nie zmienia :/ |
|
xevuel |
» 2014-04-26 19:07:48 To że edytor nie rozpoznaje funkcji to nie znaczy że przeglądarka nie rozpozna. Skoro na stronie nic się nie zmienia, to sprawdź konsolę błędów - być może np. wywołujesz to przed onload. PS. nie .color tylko .style.color . setAttribute też złe - ustawiasz atrybut color, a powinienes style. |
|
» 2014-04-26 19:27:17 PS. nie .color tylko .style.color
|
Działa pięknie! document.getElementById("menu").style.height = document.getElementById("pg").offsetHeight;
setAttribute też złe - ustawiasz atrybut color, a powinienes style.
|
Czyli jak powinno być? |
|
xevuel |
» 2014-04-26 19:31:17 setAttribute("style", "color: red;") . Ale przy takim użyciu to nadpisze wszystkie pozostałe style tego elementu. |
|
» 2014-04-26 19:54:36 Dziwna sprawa, na mojej nie testowej stronie document.getElementById("menu").style.height = document.getElementById("cont").offsetHeight;
nie działa, więc użyłem document.getElementById("menu").setAttribute("style", "height:"+document.getElementById("cont").offsetHeight+"px;");
(cont == pg w poprzednich przykładach) a style się nie resetują :P Dzięki za pomoc. |
|
1 « 2 » 3 |