Asembler,uruchomienie...
Ostatnio zmodyfikowano 2014-05-04 20:42
krystian933 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Asembler,uruchomienie... » 2014-05-04 19:39:36 Cześć.Mógłby ktoś mi wytłumaczyć jak uruchomić Asemblera!Taka mam instrukcje do zadania. Czy żeby go uruchomić Muszę na wirtualnej maszynie zainstalować XP? Utworzenie programu Aby utworzyć program nalezy w dowolnym edytorzy tekstowym wprowadzić kolejne komendy asemblera zgodnie z ustalonym algorytmem i zapisać na dysku w pliku z rozszerzeniem ASM. Następnie korzystając z trybu wiersza poleceń nalezy uruchomić
program ML.EXE, podając jako parametr wywołania nazwę zapisanego pliku. W tym samym katalogu, co program ML musi znajdować się równiez plik LINK.EXE niezbędny do konsolidacji. Na dysku powstaną dwa pliki z rozszerzeniem OBJ oraz EXE. Plik EXE mozna uruchomić w oknie Wiersza poleceń.
|
|
pekfos |
» 2014-05-04 19:58:10 Nie. |
|
Parapet |
» 2014-05-04 20:39:52 Utworzenie programu Aby utworzyć program nalezy w dowolnym edytorzy tekstowym wprowadzić kolejne komendy asemblera zgodnie z ustalonym algorytmem |
Aha? Jaki kompilator jakieś informacje? PS: Nie każdy jest bogiem. |
|
Chlorek |
» 2014-05-04 20:42:19 "Uruchomić assemblera" - śmiechłem ;) W każdym razie, nie rozumiem w czym problem - masz przecież instrukcję, którą sam tu przecież wrzuciłeś... Wszystko ogranicza się do czytania ze zrozumieniem.
#Edit Nie, nie musisz mieć wirtualnej maszyny. Ja tam pod Windows 7 normalnie używałem nasm'a i wszystko działało. |
|
« 1 » |