Panel użytkownika
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?

[Allegro] Problem z ładowaniem dźwięku

Ostatnio zmodyfikowano 2010-02-22 01:20
Autor Wiadomość
Geno
Temat założony przez niniejszego użytkownika
» 2010-02-14 02:31:54
hmm, nie wiedziałem.
Dzięki wielki
Teraz powinno zadziałać (ale przekonwertuje jutro, dziś mi się nie chce)
P-13875
dmx81
» 2010-02-21 21:56:43
witam, nie bede zakladal nowego tematu - ten pasuje idealnie, poniewaz mam problem z dzwiekiem, a mianowicie z jego wylaczeniem

dla przykladu
C/C++
main()
{
    funkcja1()
    {
        play_sample - w petli
        while( warunek )
        {
            kod...
        }
        stop_sample
    }

funkcja2()
    {
        play_sample - w petli
        while( warunek )
        {
            kod...
        }
        stop_sample
    }
} END OF MAIN
co dziwne, przez pewien czas dzialalo, teraz zaden z dzwiekow sie nie wylacza i tak wchodzac z menu do gry - wciaz gra muzyczka z menu+ta z gry, wracajac do menu - wszystko znow wszystko sie sumuje czyli menu+gra+menu - nie wiem dlaczego sie nie chce wylaczyc dzwiek z poszczegolnych funkcji

drugie - przez piewien czas dzialalo tez rozwiazanie
C/C++
while( warunek )
{
    if( cos 1 )
    {
        stop_sample;
        warunek = true;
    }
    if( cos 2 )
         stop_sample;

warunek = true;
czyli spelniajac warunek wyjscia w jakikolwiek sposob - wylaczalem dzwiek, pozniej wiadomo, kilkukrotnie mialem powtorzone wylaczanie dzwieku, ale dzialalo, a teraz znow nie dziala - a co zrobilem, ze nie dziala... ciezko powiedziec, jedynie zmienialem warunki wyjscia z petli itd - ale to chyba nie powinno miec wplywu na wylaczanie dzwiekow...

P-14015
dmx81
» 2010-02-21 22:18:24
ok problem juz rozwiazalem - w warunkach wyjscia - umieszczalem od razu, co funkcja ma zwracac, czyli w zaleznosci, czy np klawisz esc - return 2, jesli zycia<=0, return 0 itd - nie wiem, czy jest gdzies to napisane, ze np return powinno byc zawsze ostatnim zapisem funkcji - oczywiscie po kodach przykladowych tak wlasnie wynika, dlatego tez sam do tego doszedlem, ale wczesniej tak piszac, nie wiedzialem, ze robie jakis blad. teraz wprowadzilem dodatkowa zmienna, ktora to przyjmuje rozne wartosci, a na sam koniec, po stop samplach zwracam przez return swoja wartosc i wszytsko juz gra, dzwiek sie wylacza
P-14016
DejaVu
» 2010-02-22 01:20:49
Prosiłbym moderatorów o poprawianie tematów, które będą mówiły czego problem dotyczy, bo ostatnio za dużo pojawia się tematów w stylu "Problem z allegro". Taki temat NIC nie mówi o problemie poza tym, że istnieje. Ta sama uwaga dotyczy również osób, które załadają właśnie takie tematy.
P-14017
1 « 2 »
Poprzednia strona Strona 2 z 2