[JAVA] Kontrola duplikatow
Ostatnio zmodyfikowano 2015-11-04 12:23
FranekDolas Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[JAVA] Kontrola duplikatow » 2015-11-03 19:33:39 Mam tablice w której są już elementy podane przez użytkownika, a teraz użytkownik chce dodać inne elementy do tej tablicy, ale jeżeli poda element, który jest w tablicy, ten nie zostanie dodany. Próbowałem to już robić na różne sposoby ale nic z tego, oto mój kod który kończy sie na zapisywaniu podanego znaku do tablicy. Proszę o pomoc bo kompletnie nie wiem jak mam sobie z tym poradzić. public void dodawanieElementow() { System.out.println( "Podaj ile cyfr chcesz dodac do zbioru" ); int z = 0; for( int i = 0; i < 10; i++ ) if( tab[ i ] != 0 ) d++; c = skaner.nextInt(); System.out.println( "Podaj " +( c ) + " elementy" ); c = d + c; for( int i = d; i < c; i++ ) { b = skaner.nextInt(); tab[ i ] = b; } } |
|
michal11 |
» 2015-11-03 22:55:04 Musisz to zrobić na tablicach ? |
|
FranekDolas Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2015-11-04 10:08:08 Dzięki Michal za konstruktywną odpowiedź! Proszę Administratora o zbanowanie mojego konta na tym forum żebym tutaj przypadkiem nigdy więcej nie założył tematu bo i tak sie nie doczekam na satysfakcjonującą mnie odpowiedź. |
|
michal11 |
» 2015-11-04 12:23:47 Ale o co ci chodzi ? Przede wszystkim poprosiłeś o pomoc a z tego co napisałeś wnioskuję, że oczekiwałeś gotowca. Zapytałem bo od tego zależy moja odpowiedź, jeżeli nie musisz to można to zrobić np. z użyciem mapy albo listy, co będzie dużo łatwiejsze niż użycie tablicy, z kolei jeżeli musisz użyć tablicy (wymogi zadania) to wtedy trzeba się trochę nakombinować. Nie ma co lamentować tylko trzeba normalnie współpracować. |
|
« 1 » |