Graficzny C++
Ostatnio zmodyfikowano 2016-11-23 07:53
slawus1998 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Graficzny C++ » 2016-11-22 21:37:39 Witam
Temat który chcę tu poruszyć pewnie przewijał się już setki razy, ale i ja po poczytaniu tu i tam nigdzie nie znalazłem sensownej pomocy. Dlatego piszę w takiej sprawie: Otóż jako projekt szkolny napisałem sobie aplikację do szyfrowania danych w C++ (konkretnie w Devie). Otóż teraz chciałbym jakoś ładniej ją upakować, żeby wyglądała ciekawiej niż konsola cmd. Pytanie w czym mógłbym to zrobić? Nie zależy mi na Bóg wie czym - jedynie na tym, by na wyświetlaczy wyświetlał się tekst (normalnie wyświetlany przez komendę cout), by była możliwość wpisywania niektórych danych (jako cin) i możliwość używania guzików, zamiast wpisywania np. tak lub nie. Istnieje jakieś w miarę przystępne środowisko które by mi pozwoliło zrobić coś takiego, czy trzeba zagłębiać się już troszkę bardziej w temat i wchodzi w bardziej zaawansowane programy? Będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam |
|
pekfos |
» 2016-11-22 21:48:48 |
|
slawus1998 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2016-11-22 22:08:41 Dzięki wielkie Aczkolwiek mam teraz mały problem - tak dla testu skopiowałem ten pierwszy kilkulinijkowy program z tego kursu do deva i przy próbie kompilacji wyrzuca mi błąd "Aplikacja nie zostaa właściwie uruchomina (0xc0000142). Kliknij przycisk OK, aby zakończyć aplikację. Co mogę z tym zrobić, żeby to jakoś działało? |
|
mateczek |
» 2016-11-23 06:07:35 zainteresuj się jakąś biblioteką. Klepanie w WinAPI jest trochę masochizm. http://cpp0x.pl/forum/temat/?id=12377Ja sobie klepie proste programiki w Qt. Ale do wyboru jest więcej. choćby wxWidget, czy SFML PS. O "cin" i "cout" w programach okienkowych zapomni!!! |
|
Rashmistrz |
» 2016-11-23 07:53:29 PS. O "cin" i "cout" w programach okienkowych zapomni!!! |
(Tam jest "zapomnij" czy "zapomnisz"?) Musi się dać jakoś imitować takie działanie, prawda? Tak, że w jednej części okna się wpisuje tekst, a drugiej części wyświetla się "pseudo-konsola". |
|
« 1 » |