Opinie o czasopismach komputerowych
Ostatnio zmodyfikowano 2008-09-16 00:55
lynx Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2008-08-18 18:24:58 hmm....dosyć ciekawe może jutro się wybiore do empika to przeglądnę to czasopismo. A czyta ktoś z was Eksperta, bo narazie to chyba nikt ;P no, a w dodatku temat poszedł w inną stronę przez co mój tytuł ktoś zmienił. ;) A co do tego czasopisma to nie wiem czy dla mnie nie zatrudne |
|
DejaVu |
» 2008-08-18 18:53:50 Ja zmieniłem temat na bardziej odpowiedni ;) różni ludzie różne czasopisma czytają, więc opinie warto mieć na temat różnych czasopism a nie tylko jednego ;p |
|
» 2008-08-18 20:34:55 No, też prawda ale zakładałem temat z myślą o KŚE, ale spoko. |
|
» 2008-08-19 13:39:55 No cóż czasopismo jest fajne(software...) tak jak w KŚE teraz wogóle nie ma działu programowanie tak tu praktycznie jest cała gazeta w tym dziale, nie wiem czy na mnie trochę nie za trudne, bo technologi, języków jest tam wiele, a ja umiem tylko C++/Pascal. Ale np. php, xhtml grafika jak coś to będzie dla brata. ;P Dużą wadą czasopisma jest to, że strasznie drogie jeden numer aż 26,75zł. Za to przynajmniej w prenumeracie 15zł co jest nie małą różnicą. Właściwie to to czasopismo opłaca się kupować, jednak tylko w prenumeracie, bo w sklepie to za drogie. Akurat fajnie natrafiłem, bo na artykuł o OpenGL, które mnie od dawna interesuje.
Niestety w Empiku nie było :/ i musiałem iśc, do salonu Kolportera, gdzie owe czasopismo naszczęście było. ;)
|
|
dudek |
» 2008-09-16 00:55:47 O dobrze wiedziec o czyms takim jak Software Developer's Journal :D warto sie przyjrzec moze maja stare numery do pobrania na stronce to se poczytam (moze). Jesli juz jestesmy przy czasopismach to ja jestem stale i niezmiennie od dawna czytelnikiem CD-Action gdyz z wiekiem nie zatracilem checi do grania:D Nie musze mowic, ze jesli chodzi o gry i mniej zaawansowane sprawy czasopismo jest na najwyzszym poziomie lecz o takich rzeczach jak programowanie to dawno juz nie bylo. A szkoda, bo to wlasnie pierwsze kursy pascala w CDA sprawily ze sie zainteresowalem programowaniem. Ale z czasem pojawil sie kurs C++ allegro. Ten tutorial byl dla mnie wtedy nie do zrozumienia (nawet teraz ciezko mi przez to przejsc, za jakis czas sprobuje na nowo)i wlasnie jemu zawdzieczam dlugie zniechecenie do programowania i samego C++ :O w kazdym razie jesli ktos ma kumpla z starymi numerami CDA (cos kolo 2000 roku? pascal wszedl jeszcze w 99 tak mi sie wydaje a C++ wystartowal kilka numerow po nim) to niech odkopie numery z kursem C++ allegro. Jest trudny ale typ naprawde pokazuje jak zkodowac fajne efekty graficzne. Niestety, przynamniej dla mnie, jest strasznie nie zrozumialy :[ |
|
1 « 2 » |