[c#] problem z niejawną konwersją in na byte
Ostatnio zmodyfikowano 2017-06-26 17:37
Ellero Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[c#] problem z niejawną konwersją in na byte » 2017-06-26 17:37:26 witam serdecznie, na zajęciach z programowania dostałem program do przepisania z vb do c#, program komunikuje się takim samym programem na innym komputerze poprzez protokół udp zamieściłem oryginalną funkcję w vb oraz tą przepisaną przeze mnie w c# visual studio podpowiada mi że istnieje problem z niejawna konwersją "int" na "byte" z góry dziękuje za wszelkie sugestie public void fsend( string mIP, int mPort, string mMSG ) { IPAddress GLOIP; int GLOINTPORT; Byte[] bytCommand = new Byte[] { }; try { GLOIP = IPAddress.Parse( mIP ); GLOINTPORT = mPort; udpClient.Connect( GLOIP, GLOINTPORT ); bytCommand = Encoding.ASCII.GetBytes( mMSG ); Byte pRet = udpClient.Send( bytCommand, Convert.ToByte( bytCommand.Length ) ); } catch( Exception ex ) { lbWiadomosci.Items.Insert( 0, ex.Message ); } }
Sub fsend( ByVal mIP As String, ByVal mPort As Integer, ByVal mMSG As String ) Try
Dim GLOIP As IPAddress Dim GLOINTPORT As Integer Dim bytCommand As Byte() = New Byte() { } GLOIP = IPAddress.Parse( mIP ) GLOINTPORT = mPort udpClient.Connect( GLOIP, GLOINTPORT ) bytCommand = Encoding.ASCII.GetBytes( mMSG ) Dim pRet As Byte = udpClient.Send( bytCommand, bytCommand.Length )
Catch ex As Exception lbWiadomosci.Items.Insert( 0, ex.Message )
End Try
End Sub
|
|
« 1 » |