Nauka Javy
Ostatnio zmodyfikowano 2019-10-29 21:18
marekmaro Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Nauka Javy » 2019-10-15 16:09:11 Cześć, chciałem się Was zapytać w jaki sposób warto się uczyć Javy? Znam w jakimś zakresie języki frontendowe, kiedyś w szkole uczyłem się podstaw pascala i c++. Obecnie uczę się korzystając z darmowych materiałów w sieci, ale widzę też dużo ofert płatnych kursów Javy np. https://kodilla.com/pl/kurs-java i zastanawiam się czy są one warte swojej ceny. Macie może jakieś doświadczenie w tym temacie? |
|
DejaVu |
» 2019-10-19 16:59:05 Zacznij robić projekty, a wówczas dowiesz się jakich technologii musisz się nauczyć. Jeżeli chcesz wejść na rynek to: - poświęć dzień/dwa na przeglądanie ofert Javowych - wypisz sobie technologie jakie napotkałeś i 'zliczaj' je (abyś wiedział, które są najpopularniejsze) - potem poszukaj tutoriali na ten temat - spróbuj zrealizować jakiś mniejszy projekt, wykorzystując daną technologię |
|
ciaczek |
» 2019-10-28 13:22:37 A jakieś książki odnośnie Java polecacie? |
|
DejaVu |
» 2019-10-29 21:18:39 Słyszałem opinie, że najlepiej zacząć naukę programowania od książek relatywnie cienkich (tj. ~300 stron), zamiast brać cegłę 600 stron plus. Powód: łatwiej zrozumieć, mniej omawiania wszystkich dostępnych funkcjonalności języka itp. Tak więc... polecałbym kupić jakąś jedną relatywnie tanią i niezbyt grubą książkę, która omawia język programowania. Jak Ciebie to wciągnie to kup kolejną podobnej grubości i kolejną to pewnie jakąś cegłę o dobrych opiniach. Jak zobaczysz, że 70% wiedzy się powtarza i tę powtarzającą część będziesz miał opanowaną to można uznać, że jesteś względnie gotów do tego, aby zacząć uczyć się algorytmiki i bibliotek. |
|
« 1 » |