Milionerzy - aplikacja okienkowa
Ostatnio zmodyfikowano 2020-01-05 19:12
kubiszon8 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
Milionerzy - aplikacja okienkowa » 2020-01-05 18:32:12 Witam, Jestem w trakcie tworzenia quizu "Milionerzy" w ramach programu zaliczeniowego na studiach. Robię ten program językiem C++ w Visual Studio 2013. Mam problem taki, że po kliknięciu Następne pytanie program nie chce mi tych pytań wyświetlić. Tzn. jeśli jest pytanie i udzielę prawidłowej odpowiedzi to po naciśnięciu Następne pytanie chciałbym, żeby w okienku pokazało mi następne pytanie pojedynczo i po kolei w label1 pytanie i w tych 4 radioButton odpowiedzi A,B,C,D. Pytań jest 10. Chciałbym się zapytać jaki kod zastosować oraz jeśli występuje jakiś błąd to co trzeba poprawić? Wyślę kod źródłowy przycisku Następne pytanie(button5_Click).
private: System::Void button5_Click(System::Object^ sender, System::EventArgs^ e) { int pytanie=1; switch (pytanie) { case 1: label1->Text = "Z jakiego kraju pochodzi BMW?"; radioButton1->Text = "Belgia"; radioButton2->Text = "USA"; radioButton3->Text = "Niemcy"; radioButton4->Text = "Polska"; break; case 2: label1->Text = "Kto z wymienionych matematykow opanowal rachunek rozniczkowy?"; radioButton1->Text = "Neumann"; radioButton2->Text = "Leibnitz"; radioButton3->Text = "Banach"; radioButton4->Text = "Dijakstra"; break; case 3: label1->Text = "Do jakiej predkosci mozna jechac ciezarowka po autostradzie?"; radioButton1->Text = "70 km/h"; radioButton2->Text = "80 km/h"; radioButton3->Text = "100 km/h"; radioButton4->Text = "120 km/h"; break; case 4: label1->Text = "W jakim miescie mozna poruszac sie trolejbusem?"; radioButton1->Text = "Katowice"; radioButton2->Text = "Zory"; radioButton3->Text = "Chorzow"; radioButton4->Text = "Tychy"; break; case 5: label1->Text = "Co jaki czas trzeba placic OC?"; radioButton1->Text = "co 1 rok"; radioButton2->Text = "co 0,5 roku"; radioButton3->Text = "co 2 lata"; radioButton4->Text = "co 5 lat"; break; case 6: label1->Text = "Kto jest odpowiedzialny za posrednictwo pomiedzy klientem a dostawca?"; radioButton1->Text = "logistyk"; radioButton2->Text = "dyspozytor"; radioButton3->Text = "spedytor"; radioButton4->Text = "wlasciciel firmy"; break; case 7: label1->Text = "Jakie miasto jest stolica kraju Baskow pn czesci Hiszpanii?"; radioButton1->Text = "Eibar"; radioButton2->Text = "Bilbao"; radioButton3->Text = "San Sebastian"; radioButton4->Text = "Huesca"; break; case 8: label1->Text = "Z ilu elementow sklada sie uklad hamulcowy auta?"; radioButton1->Text = "5"; radioButton2->Text = "6"; radioButton3->Text = "7"; radioButton4->Text = "8"; break; case 9: label1->Text = "W ktorym roku powstal Fiat 126p.?"; radioButton1->Text = "1970"; radioButton2->Text = "1971"; radioButton3->Text = "1972"; radioButton4->Text = "1973"; break; case 10: label1->Text = "Z jakim srodkiem transportu kojarzymy dame negocjowalnego afektu?"; radioButton1->Text = "z hulajnoga"; radioButton2->Text = "z promem kosmicznym"; radioButton3->Text = "z trolejbusem"; radioButton4->Text = "z tirem"; break; default: label1->Text = "Kto zostal mistrzem swiata ostatniej edycji F1?"; radioButton1->Text = "Sebastian Vettel"; radioButton2->Text = "Lewis Hamilton"; radioButton3->Text = "Valteri Bottas"; radioButton4->Text = "Max Verstappen"; break; } }
Pozdrawiam
|
|
pekfos |
» 2020-01-05 19:12:36 Jestem w trakcie tworzenia quizu "Milionerzy" w ramach programu zaliczeniowego na studiach. Robię ten program językiem C++ |
Jeśli C++ to wymóg zadania zaliczeniowego, to proponuję zacząć od tego, że podany kod nie jest w języku C++. |
|
« 1 » |