O co chodzi w Visual Studio 2010 Ultimate?
Ostatnio zmodyfikowano 2011-05-02 20:53
asembler Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-05-02 12:57:48 Dochodzę to setna metodą prób i błędów, udało mi się rozwiązać wiele problemów jednak kiedy chciałem przejść na wyższy poziom egzystencji w Visual Studio 2010 Ultimate pojawił się pewien problem. Mianowicie chciałem zmienić wartość "Runtime Library" na "Multi-threaded (/MT)" i z wcześniej udanej kompilacji pokazały się takie oto błędy: 1>ClCompile: 1> All outputs are up-to-date. 1>ResourceCompile: 1> All outputs are up-to-date. 1>msvcrt.lib(ti_inst.obj) : error LNK2005: "private: __thiscall type_info::type_info(class type_info const &)" (??0type_info@@AAE@ABV0@@Z) already defined in LIBCMT.lib(typinfo.obj) 1>msvcrt.lib(ti_inst.obj) : error LNK2005: "private: class type_info & __thiscall type_info::operator=(class type_info const &)" (??4type_info@@AAEAAV0@ABV0@@Z) already defined in LIBCMT.lib(typinfo.obj) 1>msvcrt.lib(MSVCR100.dll) : error LNK2005: ___iob_func already defined in LIBCMT.lib(_file.obj) 1>msvcrt.lib(MSVCR100.dll) : error LNK2005: _fclose already defined in LIBCMT.lib(fclose.obj) 1>msvcrt.lib(MSVCR100.dll) : error LNK2005: _exit already defined in LIBCMT.lib(crt0dat.obj) 1>msvcrt.lib(MSVCR100.dll) : error LNK2005: _atoi already defined in LIBCMT.lib(atox.obj) 1>LIBCMT.lib(crt0init.obj) : warning LNK4098: defaultlib 'msvcrt.lib' conflicts with use of other libs; use /NODEFAULTLIB:library 1>C:\Documents and Settings\Admin\Pulpit\Project\Third Space Battalion\Release\Third Space Battalion.exe : fatal error LNK1169: one or more multiply defined symbols found 1> 1>Build FAILED. @EDIT: Dobra rozwiązałem ten problem wpisując "#pragma comment(lib, "msvcrt.lib")" A może mi ktoś jeszcze powiedzieć gdzie w konfiguracjach ustawić tak by kompilator nadpisywał wcześniejszą wersje na nową? bo kiedy nie usunę pliku wykonywalnego z folderu Release i Debug zwracany jest mi błąd LINK : fatal error LNK1105: cannot close file 'C:\Documents and Settings\Admin\Pulpit\Project\Third Space Battalion\Release\Third Space Battalion.exe' |
|
Elaine |
» 2011-05-02 13:03:09 Wygląda na linkowanie z czymś, co zostało skompilowane z innym runtime. Rozwiązanie: linkuj wszystko z jednym i tym samym runtime. |
|
yoogi |
» 2011-05-02 16:11:48 Wygląda na to że program został uruchomiony i nie można go nadpisać. |
|
asembler Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-05-02 16:50:26 Tak wiem co tu pisze ale programy zwykle nie są uruchomione, zresztą pokazuje się to nawet wtedy gdy kompiluje go pierwszy raz |
|
yoogi |
» 2011-05-02 17:16:06 Hmmmm... to sam nie wiem co może być przyczyną, może coś poprzestawiałeś w ustawieniach lub to wina XP zainstaluj 7 :) |
|
Mrowqa |
» 2011-05-02 20:53:32 Ja mam win7 i korzystam VC++ 2010 express i mi działa dobrze. Jeśli chodzi o ten debug i relase to normalnie tworzy, a jak istnieje - wtedy nadpisuje. Jedyny problem jest wtedy kiedy mam odpalona aplikację - wtedy kompilator nie może jej nadpisać :D |
|
1 « 2 » |