[HTML, jQuery] Zmiana wysokości ramki (iframe)
Ostatnio zmodyfikowano 2011-08-19 18:20
Mrovqa Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[HTML, jQuery] Zmiana wysokości ramki (iframe) » 2011-08-19 18:20:07 Witam! Mam problem... Zrobiłem stronkę A z iframe (name="abc"). Wyświetlamy stronkę B. W niej jest link (target="abc"). Jak się go kliknie to właśnie w tym iframe, gdzie znajdowała się stronka B załaduje się nowa strona, czyli poszuka "na zewnątrz" imienia ramki. Mam problem z czymś podobnym tyle, że chodzi o ID na platformie jQuery. var a = 200; $(document).ready(function(){ $("a").click(function(){ $("#ifr").height(a); }); }); //do tego onclick="a=123" w linku
Dzięki temu sposobowi mogę zmieniać wysokość iframe'a po kliknięciu na link (w którym 'onclickiem' określam wysokość). Problem w tym, że tutaj nie szuka "na zewnątrz". W stronce B jeśli wystąpi taki link, to nie zmieni wysokości iframe'a (w którym jest wyświetlana ta strona). Konkretnego ID szuka tylko w ciele swojej własnej strony. Jak zrobić, by zmienić wysokość iframe'a ze stronki wyświetlanej w tym iframe'ie? /edit: ehh... i znów niepotrzebnie słuchałem brata! ;/ Męczyłem się całe po południe z jQuery... kilka minut na stronce o HTML... i znalazłem ;] Teraz zostało mi tylko margines zwiększyć ;] Przepraszam, za zbędny temat. Mam nadzieję że nasz kochany DejaVu będzie dla mnie litościwy :) Dzięki za uwagę i pozdrawiam, Mrovqa |
|
« 1 » |