zadanie domowe (lekcja 15 )
Ostatnio zmodyfikowano 2011-09-30 21:34
licha Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-09-26 16:10:15 hehe prawie skończone lecz utknołem na tym while ;/ #include <iostream> #include <cstdio> int main() { float a; float b; int c; a = 0; do { std::cout << "aktualny wynik :" << a << std::endl; std::cout << "\n Podaj Liczbe dla dzialan :" << std::endl; std::cin >> b; std::cout << " Wybierz dzialanie : \n 1 Mnozenie \n 2 Dzielenie \n 3 Dodawanie \n 4 Odejmowanie" << std::endl; std::cin >> c; switch( c ) { case 1: a = a * b; std::cout << "nowy wynik to :" << a << std::endl; break; case 2: a = a / b; std::cout << "nowy wynik to :" << a << std::endl; break; case 3: a = a + b; std::cout << "nowy wynik to :" << a << std::endl; break; case 4: a = a - b; std::cout << "nowy wynik to :" << a << std::endl; break; } } while( b != 0 ); system( "pause" ); return 0; }
Dobra działa :D Dajcie mi jeszcze tą pewność że jest dobrze i chyba udało mi sie napisac dużo krócej niż inne co widziałem na forum |
|
licha Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-09-30 20:54:33 ok kolejne zadanie #include <iostream> #include <ctime>
int main() { srand( time( NULL ) ); int liczba[ 999 ]; int licznik = 0; do { liczba[ licznik ] = rand(); licznik++; } while( licznik < 999 ); std::cout << "Wylosowane liczby to:"; licznik = 0; do { std::cout << "wylosowana liczba " << licznik + 1 << " to : " << liczba[ licznik ] << "\n "; licznik++; } while( licznik < 999 ); system( "pause" ); return 0; }
tylko kto mi powie czemu mi sie wyswietlaja liczby od 700 tzn nie same liczby a numer tablicy? wiem wiem zapomniałem o przedziale liczb ;p |
|
malan |
» 2011-09-30 21:34:18 Jeden temat = jeden problem. |
|
1 « 2 » |