zot0 Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2011-11-14 17:05:33 VPS do połączenia dwóch osób z wewnętrznymi adresami będącymi w różnych sieciach.
RakNET Demo/Płatne .Masakra z tym winsock. jest ktoś z was w stanie napisać program , który by przesyłał jakąś zmienną ?
podajemy Adres IP oraz Port i w pętli while(true) pobiera int1 wysyła int2 może być jaki kol wiek inny typ byle to działało : < drugi tydzień to klepie i zawsze coś nie działa ... zawsze się coś posypie.
*Albo jakiś schemat blokowy jak by to miało funkcjonować :P |
|
Drraven |
» 2011-11-14 17:13:06 |
|
» 2011-11-14 17:34:04 Robie jak w linku, odpala się program i widze tylko proces, konsola się nie pojawiła. Mam tak za każdym razem jak dodaje winsock2.h Serwer #include <cstdio> #include <cstdlib>
#include <winsock2.h>
int main() { WSADATA wsaData; int result = WSAStartup( MAKEWORD( 2, 2 ), & wsaData ); if( result != NO_ERROR ) printf( "Initialization error.\n" ); SOCKET mainSocket = socket( AF_INET, SOCK_STREAM, IPPROTO_TCP ); if( mainSocket == INVALID_SOCKET ) { printf( "Error creating socket: %ld\n", WSAGetLastError() ); WSACleanup(); return 1; } sockaddr_in service; memset( & service, 0, sizeof( service ) ); service.sin_family = AF_INET; service.sin_addr.s_addr = inet_addr( "127.0.0.1" ); service.sin_port = htons( 27015 ); if( bind( mainSocket,( SOCKADDR * ) & service, sizeof( service ) ) == SOCKET_ERROR ) { printf( "bind() failed.\n" ); closesocket( mainSocket ); return 1; } if( listen( mainSocket, 1 ) == SOCKET_ERROR ) printf( "Error listening on socket.\n" ); SOCKET acceptSocket = SOCKET_ERROR; printf( "Waiting for a client to connect...\n" ); while( acceptSocket == SOCKET_ERROR ) { acceptSocket = accept( mainSocket, NULL, NULL ); } printf( "Client connected.\n" ); mainSocket = acceptSocket; system( "PAUSE" ); return 0; }
**Kurs z tej strony mi nie dziala bo za duzo funkcji mi brakuje pisze to pod windows a nie linuxa:< np: while( wait( NULL ) > 0 ); <-- wait |
|
Drraven |
» 2011-11-14 18:40:34 Nie możliwe, że się nie pojawia.. Coś źle robisz. dodałeś lw32?
i kolego. WinSock jest multi.. |
|
SeaMonster131 |
» 2011-11-14 19:06:27 Bodajże na warsztacie jest tutorial winsocka na windows ;p |
|
» 2011-11-14 19:09:28 dawalem liby. Prawdo podobnie coś z systemem u mnie jest nie tak. Niedawno robilem program chowający okno konsoli i od tamtej pory wszystko mi się kopie. tak off topic wiesz jak z powrotem pokazać okno konsoli w windows.h ? <-- możliwe też że zapisałem to w rejestrach : < #include <windows.h>
int __stdcall WinMain( HINSTANCE hThisInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpszArgument, int nCmdShow ) { return 0; }
co dopisac ? *DejaWu czy podobny nick pisał ,że mam zważone środowisko zastanawiam się co to znaczy. |
|
SeaMonster131 |
» 2011-11-14 19:12:06 |
|
» 2011-11-14 19:14:12 wyświetliła się, a więc problem leży w czym innym.Ciekawe w czym :<
*testy robie na dev-cpp i NetBeans więc wykluczam złe ustawienia IDE |
|
1 « 2 » 3 |