[Py, Lua] Integracja z C/Cpp
Ostatnio zmodyfikowano 2012-06-27 17:11
dominicuss Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[Py, Lua] Integracja z C/Cpp » 2012-06-26 15:53:12 Witam, z racji braku odpowiedzi na post: [Lua, alien] Konwersja typow WinAPI <> Luazakładam nowy dot. intergacji w/w języków z C/C++ problem w tym ze Lua pod tym względem wymiata Pythona jednak sam kurs Lua to tylko dokumentacja języka nic poza tym (nie licząc stron poświęconych Lua w Tibii) #include <lua.hpp>
using namespace std;
int main( int argc, char * argv[] ) { lua_State * L = lua_open(); luaL_openlibs( L ); char * script_name = "./jakis_skrypt.lua"; luaL_dofile( L, script_name ); luaL_dostring( L, "print('Cos drukujemy poprzez Lua')" ); lua_close( L ); return 0; }
natomiast problem pythona jest odwrotny, multum tutoriali ale żaden nie tłumaczy jak wywoływać funkcje z Pythona (tzn obsługa w obie strony). Od razu napisze ze nie interesują mnie bindingi... one tylko powiekszają ilość potrzebnego oprogramowania po stronie użytkownika. |
|
Drraven |
» 2012-06-26 16:19:12 Nie przesadzaj jak chcesz się nauczyć to zacznij pojmować angielski. btw. co ty chcesz do nas? W kodzie raczej błędu nie ma. |
|
DejaVu |
» 2012-06-26 18:12:24 |
|
dominicuss Temat założony przez niniejszego użytkownika |
» 2012-06-26 18:43:57 Przepraszam, nie zadałem pytania wcześniej (kod w Lua jest poprawny) Chodziło mi o tutorial w Pythonie (lub jakieś nakierowanie na takowy), który wykonałby podobne zadania jak ten z Lua, czyli obustronną komunikację.
P.S. jeśli radzicie trzymać się Lua to będe musiał się przegryźć przez dokumentacje. (Btw jest w polskiej wersji, co wcale nie oznacza ze jest zrozumiała) |
|
DejaVu |
» 2012-06-27 17:11:57 |
|
« 1 » |