Mrovqa Temat założony przez niniejszego użytkownika |
[Asm] Wybór » 2012-07-17 16:16:51 Witam,
cóż za szok - asm w tym dziale :D Dobra, tak na serio - którą wersję/odpowiednik (nie wiem jak to inaczej nazwać) asma jest najlepszy? Jeżeli się różnią tylko składnią, to który wg Was jest najlepszy? Od razu jakbyście mogli to poprosiłbym o link do jakiegoś dobrego kursu ;) Znalazłem kurs tasma, a sporo słyszałem o nasmie i wolę zapytać o radę ekspertów (lub 'ekspertów' jeśli nie ma tych pierwszych) :D
Pozdrawiam, Mrowqa |
|
szyx_yankez |
» 2012-07-17 18:08:08 Które narzędzie jest lepsze młotek czy siekiera? To i to jest dobre, tylko każde ma inne zastosowanie, z asemblerem jest tak samo. |
|
» 2012-07-17 18:37:23 @up wiesz, siekiery wolno użyć jako młotka, odwrotnie jest już gorzej... skoro tak uważasz, to przynajmniej powiedz, co służy do czego. Dlatego założyłem ten temat, by się w tym obeznać, a nie mieć więcej wątpliwości. |
|
Elaine |
» 2012-07-17 19:08:44 Język asemblera jakiej architektury? |
|
Drraven |
» 2012-07-17 19:09:14 Bierz nasma jeśli chcesz umieć wszystko:D Ok: Weź sobie nasm i poznawaj asm beż zadnych bibliotek czy czegoś tylko samą składnię danego procesora. |
|
» 2012-07-17 19:34:17 Póki co wziąłem się za kurs, który ma Gynveal Coldwind na YT. Nie wiem ile on tam tego omówił, ale jak co to: nasm, architektura 32bit. Niewykluczone, że później będę się więcej uczył ;) |
|
yoogi |
» 2012-07-20 02:50:06 Potrzebujesz coś konkretnego osiągnąć, czy po prostu jesteś dziś/jutro może i pojutrze "napaleńcem" który ma obecnie wielkie chęci ?
Wiele razy miałem to drugie, po pierwszym problemie cały zapał minął :) |
|
» 2012-07-20 14:04:03 Chciałbym zauważyć, iż to nie jest dział do offtopu i niepotrzebnie zaśmiecasz ten wątek postując nic nie wnoszące do tematu wiadomości. Co do assemblera - zabawa z RE i chęć nauczenia się nowego języka (przy okazji poznanie jak działa program niskopoziomowo - to jest bardzo ciekawe i warte poświęcenia czasu ;)). Przyznam - wcześniej zobaczyłem artykuł o wstawkach asma na Wrocławskim Portalu Informatycznym - i szybko mi się znudziło, ale Gynveal Coldwind ciekawe prezentuje asma w swoim tutorialu. Jakby ktoś miał coś jeszcze do powiedzenia (oczywiście bez offtopu -_-') to chętnie przeczytam - np. jakieś tutoriale. |
|
« 1 » 2 |