Problem z Visual Basic 2010 Express
Ostatnio zmodyfikowano 2012-09-03 20:18
DejaVu |
» 2012-08-23 21:05:10 Gdzieś na dole chyba była coś ala zakładka 'show source' bądź coś podobnego. |
|
akwes |
» 2012-08-24 01:46:10 Ogólnie to ciężko będzie zobaczyć cały kod ponieważ pewnie chodzi Ci o kod generowany przez Visual? Jak w większości narzędzi tego typu jest rozrzucony nie tylko w plikach *.cpp i *.h.
Hm... Teraz popatrzyłem do tego co tworzy Visual i nie jest źle. Wszystkie pliki, które składają się na kod, są w folderze projektu w postaci *.cpp, *.h oraz *.resX (Visual C++/CLI wrzuca te "wyklikane" ustawienia do pliku *.h, w przeciwieństwie do Borlanda, który robi to w osobnym pliku z pseudo-pascalową składnią).
EWENTUALNIE, jeżeli bardzo chcesz otrzymać JEDEN plik (co będzie mało wygodne) to wystarczy zatrzymać proces kompilacji po przejściu preprocesora. W gcc jest opcja -E i używany jest program preproc, powinna być analogiczna opcja w kompilatorze w Visualu.
Z góry uprzedzam, że kod nie będzie bardzo przyjazny, ponieważ pojawią się dodatkowe informacje o funkcjach (cdecl itd). Możesz zawsze zrobić to ręcznie :)
|
|
waxx |
» 2012-08-24 02:21:47 W VC# starczy F7 kliknac przy edycji formy zeby obczaic jej kod, ale nie wiem do konca tez o co tobie chodzi. |
|
bingo009 |
» 2012-09-03 20:18:33 akwes: Jemu chodzi o Visual Basic, C++ jest kompilowany do maszynowego, ale Visual Basic nie.
Ponieważ Visual Basic nie jest kompilowany do maszynowego kodu(to jest coś w podobie jak w C#), to teoretycznie da radę odzyskać kod. Skoro w Java da radę podejrzeć cały source, to i tu też teoretycznie powinno dać radę. A praktycznie, cóż. Słyszałem coś o aplikacjach dekompilujących aplikację napisaną w Visual Basic na source tego języka, ale podobno to nie działa w 100% tak jak zamierzasz zapewne i całego kodu nie odzyska podobno. Ale sprawdź w google: Visual Basic Decompiler. |
|
1 « 2 » |